برای آموزش زبان انگلیسی از کجا شروع کنم؟

برای آموزش زبان انگلیسی از کجا شروع کنم؟

سوالی که بارها و بارها از اساتید زبان پرسیده میشود! و ما تصمیم گرفتیم که در جواب این سوال دو مقاله بنویسیم. در این مقاله انتخابهای کلی شما برای آموزش زبان بررسی میشود و در مقاله ی دوم راجع به  خودآموزی یا مطالعه ی شخصی (self-study) و روشهای آن صحبت خواهیم کرد.

یادگیری زبان کار آسانی است. مهمترین کاری که بایستی در ابتدا انجام دهید این است که تصمیم بگیرید روزانه مقداری از وقت خود را برای یادگیری زبان کنار بگذارید. برای شروع 15 الی 30 دقیقه کافی است. کم کم بهتر است این زمان را تا 60 الی 90 دقیقه افزایش دهید. قدم بعدی شرکت در آزمون تعیین سطح است. با دانستن سطح کنونی زبان خود میتوانید به طور آگاهانه در مسیر یادگیری زبان قدم بردارید. آغاز یادگیری شما با توجه به شرایط کاری و زندگی شخصیتان میتواند از هرکدام از روش های زیر (و یا ترکیبی از آنها) صورت بگیرد. با مطالعه ی توضیحات هر روش، بهترین مسیر یادگیری را برای خود تعیین کنید.

  1. کلاسهای ترمیک یا دوره ای آموزشگاه ها (حضوری)
  2. کلاسهای گروهی مجازی (آنلاین/اینترنتی)
  3. کلاس خصوصی (حضوری یا مجازی)
  4. آموزش مکاتبه ای (پکیج آموزشی + ارتباط تلفنی با استاد)
  5. خودآموزی (self-study) (مطالعه شخصی در خانه بدون کمک استاد)

1- کلاسهای ترمیک یا دوره ای در آموزشگاه های زبان (حضوری)

کلاسهای ترمیک رایج ترین کلاسهایی هستند که در آموزشگاه های زبان برگزار میشود. تعداد زبان آموزان  در این کلاسها معمولاً بین 6 الی 20 نفر است و جلسات به صورت عادی (2 جلسه در هفته)، نیمه فشرده (3 جلسه در هفته) و فشره (4 یا 5 جلسه در هفته) تشکیل میشود. کتابهای مورد استفاده برای بزرگسالان یکی از course book های آمریکایی (American) یا بریتیش (British) است:

American: Top Notch and Summits, Four Corners, American English File, Interchange, American Headway
British: English Result, English File, Cutting Edge, New Headway Plus

یک نکته ی قابل توجه این است مهمترین عامل در یادگیری بهتر و پیشرفت خود شما هستید و نه کتاب!

مزایای کلاسهای ترمیک:

  • تعامل بالا میان زبان آموزان (مناسب افرادی که در جمع یادگیری بهتری دارند)
  • هزینه ی مناسب

معایب کلاسهای ترمیک:

  • اتلاف وقت و هزینه در ایاب و ذهاب از محل کار یا سکونت تا آموزشگاه
  • هزینه ی بالای بعضی آموزشگاه ها

نقشه آموزشگاه های زبان ایران

2- کلاسهای مجازی:

منظور از آموزش مجازی استفاده از کامپیوتر، موبایل و یا تبلت جهت برقراری ارتباط اینترنتی بین زبان آموز و استاد زبان می باشد. زبان آموزان میتوانند برای یادگیری زبان از دو روش همزمان و غیر همزمان و یا ترکیبی از این دو استفاده کنند.

الف) روش یادگیری همزمان: (synchronous learning)

به ارتباط همزمان استاد و زبان آموز از طریق نرم افزار ویدیو کنفرانس و یا نرم افزارهای کلاس مجازی با قابلیت ارتباط (chat) متنی، صوتی، ویدیویی، مکالمه جمعی، وایت برد مجازی جهت نوشتن و یا به اشتراک گذاشتن عکس، اسلاید، صفحات pdf، فایل ویدیویی روش یادگیری همزمان میگویند. نرم افزارهای مطرح با قابلیت synchronous learning عبارتند از

برای استفاده از روش همزمان و شرکت در مکالمه صوتی یا ویدیویی میبایست حداقل سرعت اینترنت شما 256kbps باشد. البته سرعت 512kbps توصیه میشود. (با نرم افزارهای خاصی مانند mumble میتوان با سرعت پایینترهم در مکالمات صوتی شرکت کرد)

ب) روش یادگیری غیر همزمان: (asynchronous learning)

در این روش ارتباط بین استاد و زبان آموز به صورت غیر همزمان و توسط LMS (سیستم مدیریت یادگیری)، وبسایت و یا نرم افزارهای دیگر انجام میگیرد. قابلیت های مورد استفاده در این روش عبارتند از انجمن (پرسش و پاسخ و مباحثه) ، سیستم تبادل پیام، آزمون آنلاین، دریافت کارنامه، نظرسنجی، تمارین تعاملی، ارسال ایمیل، وبلاگ و ویکی (wiki).  نرم افزارهای مطرح این روش عبارتند از:

مزایا ی روش مجازی:

  • عدم نیاز به ایاب و ذهاب (ارتباط و دسترسی فقط به شکل اینترنتی)
  • دسترسی سریع به منابع آموزشی
  • امکان استفاده از امکانات کلاس در هر ساعت از شبانه روز

معایب آموزش مجازی:

  • قطع و وصل شدن صدا و یا خروج از کلاس مجازی در صورت پایین بودن و یا نوسان سرعت اینترنت
  • عدم دسترسی به کلاس در صورت قطع شدن برق (در صورت استفاده از کامپیوتر)

شرکت در کلاسهای مجازی آموزش زبان انگلیسی

3- کلاس خصوصی زبان (حضوری یا مجازی)

منظور کلاس های خصوصی یک تا سه نفره است که ممکن است به صورت حضوری و یا مجازی برگزار میشود. این کلاسها مناسب زبان آموزانی است که به سبب مشغله کاری نمیتوانند در ساعات مشخصی در موسسات حضور یابند و یا اینکه قصد دارند زبان انگلیسی خود را در زمانی کمتر و یا با بازدهی بیشتر تقویت کنند.

مزایا:

  • زمانی که هر زبان آموز میتواند با استاد و دیگر زبان آموزان تعامل داشته باشد بیشتر است و این میتواند به بهبود کیفیت آموزش و یادگیری بهتر بیانجامد.
  • استاد شرایط آموزش را با نیازهای زبان آموز منطبق میسازد.

معایب:

4- آموزش مکاتبه ای

یک نوع دیگر از آموزش زبان که همانند تدریس خصوصی مناسب افراد پرمشغله است. بسته ی آموزشی که معمولاً شامل کتاب و CD است برای زبان آموز ارسال میشود و او طبق یرنامه ریزی از پیش تعیین شده شروع به خواندن و یادگیری میکند. به منظور تمرین صحبت کردن و همچنین رفع اشکال و پاسخ دهی به سوالات هر هفته یک تا سه مرتبه تماس تلفنی بین شاگرد و استاد برقرار میشود. در روش آموزش مکاتبه ای ارزشیابی از طریق تلفن و سوالات از پیش طراحی شده که در بسته ی آموزشی قرار دارد صورت میگیرد.

مزایای آموزش مکاتبه ای:

  • مناسب افرادی که زتدگی پرمشغله ای دارند
  • زبان آموز در هر زمانی از شب و روز میتواند به مطالعه و یادگیری بپردازد

معایب آموزش مکاتبه ای:

  • عدم تعامل حضوری با استاد و یا زبان آوزان دیگر

 

5- خودآموزی یا self-study (مطالعه ی شخصی بدون راهنمایی استاد)

بسیاری از زبان آموزان به دلائل مختلف روش خودآموزی را در پیش میگیرند. در این روش ارتباط مستقیم بین زبان آموز و استاد زبان وجود ندارد (و یا ارتباط کمی وجود دارد) و تقویت مهارت های زبان از طریق منابع و روشهای مختلفی صورت میگیرد. بسیاری از زبان آموزان به دنبال دانستن منابع مفید یادگیری زبان و همچنین روشهای مناسب برای این امر هستند. در اینجا به طور خلاصه به این موارد اشاره میکنیم و در مقاله ای مجزا به طور کامل در این باره خواهیم نوشت.

منبع این مقاله