چه مدت‌زمانی طول می‌کشد تا انگلیسی یاد بگیریم؟

چه مدت‌زمانی طول می‌کشد تا انگلیسی یاد بگیریم؟

منبع < سایت زبانشناس>

چه مدت‌زمانی طول می‌کشد تا یک زبان جدید یاد بگیریم؟

وقتی در رابطه با یادگیری زبان صحبت می‌کنیم، این سؤال مکرر به فکر خطور می‌کند. ادعاهای فریبنده‌ی زیادی نیز در ارتباط با این موضوع صورت می‌پذیرد. برخی میگویند در کمتر از یک ماه زبان انگلیسی را با فلان روش یاد می‌گیرید. برخی میگویند سه ماه! و برخی دیگر اعداد دیگری را بیان می‌کنند. اما تمامی این ادعاها از کمبود دلایل علمی موجه رنج می‌برند.

حقیقت این است که جواب دقیقی برای این سؤال نمی‌توان یافت. این موضوع می‌تواند به عوامل متعددی بستگی داشته باشد.

به‌احتمال‌زیاد منظور از این سؤال این است که چه مدت‌زمان‌برای رسیدن به حد تسلط در مکالمه زبان انگلیسی، طول می‌کشد. بنابراین بایستی ابتدا به این سؤال پاسخ بدهیم که منظور از تسلط (fluency) در زبان انگلیسی چه سطحی است.

یکی از رایج ترین سوالات زبان آموزان، مدت زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی است.

مقیاس تسلط در یادگیری زبان انگلیسی

در سطح اروپا، مقیاسی کلی و استاندارد برای حد تسلط وجود دارد (CEFRL). این مقیاس باعث می‌شود که یک دید کلی نسبت به توانایی‌های زبانی فرد به دست بیاید. دانستن این مقیاس می‌تواند یک دید کلی نسبت به مدت‌زمان موردنیاز برای رسیدن به تسلط به ما بدهد.

سطح مقدماتی (A1): کلاس گردشگری

یک مبتدی دایره‌ی لغات بسیار کمی دارد. مبتدی‌ها می‌توانند سلام و احوالپرسی ساده را انجام دهند؛ می‌توانند سؤالات ساده‌ای بپرسند؛ می‌توانند احساس خوب یا بد خود را نسبت به چیزی بیان کنند. نیز شاید بتوانند با کمک یک دیکشنری یا کتاب‌های مکالمات آماده تا حد خیلی کمی با بومی زبان‌ها ارتباط برقرار کنند.

سطح متوسط (A2-B1): بازماندگان

یک زبان‌آموز سطح متوسط می‌تواند عبارات و اظهارات مختلفی را به زبان انگلیسی بسازد. تقریباً با زحمت بسیار کمی می‌تواند در رابطه با زمان، آب‌وهوا، مکان، علاقه‌مندی‌ها و چیزهایی که دوست ندارد، صحبت کند. زبان‌آموزان سطح متوسط می‌توانند زمان‌های حال، گذشته و آینده را استفاده کنند اما هنوز اشتباهاتی در به کار بردن این زمان‌ها دارند. نیز قادر هستند که در رابطه با موضوعات مشخصی با بومی زبان‌ها صحبت کنند.

سطح پیشرفته (B2-C1): تقریباً مسلط

زبان‌آموزی که در سطح پیشرفته قرار دارد می‌تواند برنامه‌های معمولی رسانه‌ها را با زحمت اندکی درک کند (تلویزیون، فیلم، رادیو، اخبار و موسیقی). می‌تواند که یک مکالمه‌ی طولانی، با افراد انگلیسی‌زبان داشته باشد و حتی می‌تواند این مکالمه در یک محیط نویزی واقع شود (یعنی مکالمه با بیش از یک نفر یا مکالمه در شرایطی که سروصدای زیادی وجود دارد).

سطح بسیار پیشرفته (C2): مسلط

زبان‌آموز مسلط تقریباً می‌تواند تمامی برنامه‌های رسانه‌ای را بفهمد. می‌تواند با انگلیسی‌زبان‌ها مکالمه‌ی طولانی‌مدت داشته باشد. می‌تواند که در محیط‌های پرجنب‌وجوش صحبت کند. زبان‌آموز مسلط، لزوماً نیازی نیست که لهجه‌ای عالی به زبان انگلیسی داشته باشد. زبان‌آموز مسلط می‌تواند رمان‌های بسیار بلند زبان انگلیسی بخواند و منظورش را در مطالب نوشتاری به‌خوبی بیان کند.

بومی زبان: زبان مادری

زبان انگلیسی برای بومی زبان یا زبان اول است یا زبانی است که مدت‌زمان بسیار زیادی از زندگی‌اش را با آن صحبت کرده است.

CEFRL

مقیاس تسلط در یادگیری زبان

واقعاً تا چه حد می‌خواهید مسلط باشید؟

با توجه به تعاریف فوق، تسلط به زبان انگلیسی می‌تواند در بازه‌ی بسیار زیادی تعریف شود. برای بعضی‌ها تسلط به زبان انگلیسی چیزی است که شاید هیچ‌وقت به آن نتوان رسید. برای برخی دیگر اما می‌تواند در این حد باشد که بتوانند با دیگران مکالمات روزمره را با اندک تلاشی انجام دهند.

بالاخره مدت‌زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی چقدر است؟

بالاخره جواب سؤال میلیون دلاری مدت‌زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

ازنظر بنده، تسلط به زبان انگلیسی در کوتاه‌مدت، تنها زمانی مقدور است که ساک خودتان را جمع نموده و به یک کشور انگلیسی‌زبان سفر کنید. یا اینکه دل از همه‌چیز بکنید و از ۲۴ ساعت شبانه‌روز، ۱۰ الی ۱۵ ساعت آن را به یادگیری زبان انگلیسی اختصاص دهید. این موقعیت‌ها را اصطلاحاً غوطه‌ور شدن می‌نامند. هیچ‌کس نمی‌تواند قدرت بالای یادگیری زبان انگلیسی، با قرار گرفتن در این موقعیت‌ها را انکار کند.

بنده نمی‌خواهم به شما دروغ بگویم که رسیدن به حد تسلط در زمان انگلیسی در مدت سه ماه شدنی است. زیرا اگر شما این‌چنین انتظاراتی را از تلاش خود برای یادگیری زبان انگلیسی داشته باشید؛ وقتی‌که این زمان بیشتر طول بکشد، بسیار ناامید می‌شوید. اگر بخواهیم واقع‌گرا باشیم، رسیدن به تسلط در زبان انگلیسی، در حالت عالی چندین سال ممکن است به طول بیانجامد.

تخمین مدت‌زمان لازم:

مهارت = A2، B1

تسلط = B2، C1، یا C2

این تخمین‌ها با فرض اینکه زبان‌آموز از صفر می‌خواهد شروع کند انجام گرفته است.

مهارت در زبان انگلیسی از راه غوطه‌ور شدن یا زندگی در یک کشور انگلیسی‌زبان (۳ تا ۶ ماه)

مهارت در زبان انگلیسی بدون غوطه‌ور شدن از به‌صورت یادگیری مستقل (بسته به شدت یادگیری، ۱ تا ۲ سال)

مهارت در زبان انگلیسی با استفاده از کلاس‌های آموزش زبان (۲ تا ۴ سال)

تسلط به زبان انگلیسی از راه غوطه‌ور شدن (تقریباً دو سال)

تسلط به زبان انگلیسی از راه کلاس‌های آموزش زبان (بیش از پنج سال)

تسلط به زبان انگلیسی به‌صورت یادگیری مستقل (بسیار متغیر)

در یک تحقیق که توسط دکتر هرویتز انجام شده بود، ایشان از زبان‌آموزان سؤال می‌کرد که اگر زبان‌آموزی روزی یک ساعت زبان کار کند، چه مدت‌زمانی طول می‌کشد تا به حد تسلط برسد. ۴۰ درصد افراد معتقد بودند که یک تا دو سال بیشتر طول نمی‌کشد که با این زمان به حد تسلط رسید. دکتر هرویتز این پاسخ را بسیار غیرواقعی می‌داند و توضیح می‌دهد که کسانی که این عقیده را دارند به‌احتمال‌زیاد پس‌ازاینکه ببینند تلاششان هنوز به نتیجه نرسیده است، یادگیری زبان انگلیسی را ول کنند.

چگونه می‌توان بدون سفر به کشوری انگلیسی‌زبان، در زبان انگلیسی غوطه‌ور شد؟

کلید این کار، ایجاد تنوع و تغییر در روش‌های یادگیری زبان انگلیسی است. در نوشته‌ی چگونه میتوانیم بهتر یاد بگیریم به این نکته اشاره کردم که تنوع و تغییر در شرایط یادگیری می‌تواند به یادگیری بهتر بسیار کمک کند. این کار باعث می‌شود که یادگیری زبان انگلیسی خسته‌کننده نباشد. بنابراین برای اینکه در زبان انگلیسی غوطه‌ور شوید، فیلم انگلیسی ببینید، کتاب داستان انگلیسی بخوانید، حتی کتاب‌های درسی دانشگاهی‌تان را به انگلیسی بخوانید، ایمیل هایتان را انگلیسی بنویسید(در صورت امکان)، موسیقی و اخبار را به انگلیسی گوش دهید. خلاصه اینکه تا آنجایی که امکان دارد خودتان را با زبان انگلیسی عجین کنید.

چقدر برای یادگیری زبان انگلیسی باانگیزه هستید؟

انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی بسیار مهم است. آیا زبان انگلیسی را یاد می‌گیرید چون انگیزه و علاقه دارید، یا مجبورید آن را یاد بگیرید؟ همه‌چیز به انگیزه‌ای که شما دارید ختم می‌شود. اگر شما هیچ انگیزه‌ای برای یادگیری زبان نداشته باشید یادگیری زبان انگلیسی برای شما چیزی نزدیک به محال خواهد بود. یادگیری زبان یک امر شخصی است. بنابراین اگر می‌خواهید به‌سرعت زبان را یاد بگیرید بایستی انگیزه‌ی کافی برای یادگیری آن داشته باشید. اما اگر هیچ علاقه‌ای به یادگیری زبانی جدید ندارید هیچ دلیلی وجود ندارد که یادگیری آن زبان را حتی شروع کنید. اگر علاقه‌ای به یادگیری زبان نداشته باشید هیچ‌چیزی به شما اضافه نمی‌گردد حتی اگر سال‌های متمادی در حال خواندن آن زبان باشید.

 

همه چیز به انگیزه ی شما برای یادگیری زبان بستگی دارد

گذر زمان‌برای یادگیری زبان انگلیسی الزامی است.

ذهن شما برای تحلیل زبان انگلیسی و خو گرفتن با عادت‌های جدید به زمان نیاز دارد. این‌طور نیست که شما مطلبی را به زبان انگلیسی یاد بگیرید و پس‌ازآن هیچ فرایندی روی آن انجام نگیرد. بلکه ذهن تلاش می‌کند که در طول زمان آن مطلب را در خود هضم کند. در حقیقت فرایند یادگیری سه مرحله کلی دارد. در مرحله اول اطلاعات لازم را دریافت می‌کنید؛ در مرحله‌ی دوم آن اطلاعات در ذهن شما تجزیه تحلیل و هضم می‌شود؛ و در مرحله سوم به این قابلیت می‌رسید که از اطلاعاتی که یاد گرفته‌اید، استفاده نیز بکنید. این فرایند بسیار زمان‌بر است. بنابراین برای یادگیری زبان انگلیسی بایستی قدری صبور باشید. بگذارید این‌طور به شما بگویم. اگر دو نفر در حال یادگیری زبان انگلیسی باشند، اولی به مدت سه سال روزی یک ساعت، و دومی به مدت سه ماه، روزی دوازده ساعت زبان انگلیسی بخواند؛ پیشرفتی که نفر اول در یادگیری زبان انگلیسی داشته است پس از سال سوم بسیار بیشتر از پیشرفت نفر دوم خواهد بود.

بنابراین گذر زمان ‌برای یادگیری زبان انگلیسی بسیار الزامی است. اما خبر خوش برای تازه‌کارها این است که شما پیشرفت قابل‌ملاحظه‌تری را در مراحل آغازین یادگیری زبان انگلیسی مشاهده می‌کنید. این خود می‌تواند انگیزه‌ی شما را برای ادامه یادگیری زبان انگلیسی حفظ کند.

داشتن صبر در یادگیری زبان انگلیسی لازم است.

شما تعیین می‌کنید که مدت‌زمان یادگیری زبان انگلیسی چقدر است

بزرگ‌ترین عامل در سرعت یادگیری زبان انگلیسی خودتان هستید. به‌هرحال می‌شود که یک یا دو ماه با شدت بسیار زیادی زبان انگلیسی بخوانید و از آزمون آیلتس یا تافل سربلند بیرون بیایید. اما آیا هدف از یادگیری زبان انگلیسی تنها در موفقیت در امتحانات خلاصه می‌شود. به نظرم به‌جای اینکه خودتان را در این شرایط قرار بدهید هر چه زودتر یادگیری زبان انگلیسی را آغاز کنید. زیرا هر چه زودتر این کار را شروع کنید زودتر به زبان انگلیسی مسلط می‌شوید.

آیا شما تجربه‌ی خوبی در یادگیری زبان انگلیسی داشته‌اید؟ تجربه‌ی خودتان را با دیگران تقسیم کنید.

منبع : سایت زبانشناس